Leiderschapsontwikkeling

Voorspel, ontwikkel, meet ... wees succesvol

Effectief leiderschap is wat succesvolle bedrijven onderscheidt van eeuwige verliezers. Het is de drijvende kracht achter een winnende cultuur. Het nieuwe P3-leiderschapsmodel van Right Management zorgt voor een efficiënt, bewezen ondersteuningskader voor uw organisatie:

  • Evalueer en identificeer individuen met de grootste waarschijnlijkheid op succes
  • Ontwikkel en coach de gedragingen die er het meest toe doen
  • Definieer KPI's om ervoor te zorgen dat de bedrijfs- en talentgerelateerde resultaten in lijn zijn met uw doelstellingen.

Het P3-leiderschapsmodel van Right Management is ons standpunt over wat organisaties nodig hebben om hun leiders te positioneren zodat ze succesvol kunnen zijn in onzekere en dynamische markten. Het zorgt ervoor dat organisaties systematisch sterke leiderschapspijplijnen kunnen bouwen door talent te identificeren met het grootste mogelijk potentieel voor succes, hen te helpen een gerichte reeks vaardigheden te ontwikkelen, en hun prestaties te beheren door relevante resultaten te meten en te belonen.

Leiderschapsontwikkelingsprogramma's

Right Management heeft een bewezen benadering om toekomstige leiders te helpen identificeren en ontwikkelen, sneller tot waarde creatie te komen en medewerkers te wapenen met de leiderschapscompetenties die ze nodig hebben om duurzame verandering te stimuleren.

Begin met investeren in de juiste mensen. Leiderschapseffectiviteit voorspellen, ontwikkelen, en meten in de Human Age.

In tijden van onvoorspelbare markten en werknemers die steeds minder betrokkenheid voelen, worden werkgevers geconfronteerd met een steeds complexere businessomgeving. In bijna de helft van de bedrijven zijn leiders niet voorbereid op de uitdagingen waar ze in de volgende 3 tot 5 jaar zullen voor staan.

 

Met meer dan 35 jaar ervaring in het begrijpen van het talent- en ontwikkelingsbehoeften van onze klanten, helpen de oplossingen voor leiderschapsontwikkeling van Right Management u uitstekend presterend talent identificeren en competenties en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om de productiviteit te verbeteren, terwijl u uw werknemers bij hun werk betrekt en hen kunt behouden. Onze oplossingen voor effectieve leiderschapsontwikkeling omvatten onder andere:

Identificatie en ontwikkeling van talent met veel potentieel

  • Organisaties moeten doordachte beslissingen nemen over hoe ze talent identificeren en ontwikkelen. Onze gerichte assessments helpen bedrijven talent met hoog potentieel te identificeren door de belangrijkste gedragingen en sterke competenties van een individu te bepalen.
  • We zorgen voor ontwikkelingsprogramma's op maat van individuele behoeften en uitdagingen via aangepaste leermogelijkheden die werden ontworpen om uw bedrijfsdoelen te behalen.

Coaching van leiders

  • We helpen leiders competenties en gedragingen te ontwikkelen die in lijn zijn met de strategie, cultuur, waarden, structuur en processen van de organisatie.
  • Ons wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 1.000 gespecialiseerde coaches met sectorspecifieke expertise en ervaring in het helpen van mensen met uiteenlopende achtergronden om succesvol te zijn leiderschapsfuncties.

Online loopbaanplatform

  • Sneller tot waardecreatie komen met gevarieerde leer- en ontwikkelingstools die opkomende leiders hun potentieel en vooruitgang in hun professionele loopbaan helpen realiseren.
  • Met het RightEverywhere® online loopbaanplatform hebben werknemers via mobiele toestellen en tablets rechtstreeks toegang tot hulpmiddelen voor loopbaanontwikkeling, met de visuele interactieve leeromgeving waar jongere talenten zo tuk op zijn.

Werknemers tonen betrokkenheid wanneer bedrijven effectieve leiders hebben. Aangezien 87% van de organisaties gelooft dat ze geen effectief leiderschapsontwikkelingsprogramma hebben, kan Right Management uw toekomstige leiders identificeren en ontwikkelen en op die manier succesvolle bedrijfsresultaten garanderen.

Risicobeperking in de leiderschapspijplijn

Businessuitdaging: Hoe helpen we onze klanten talent met hoog potentieel identificeren en voorzien in een opvolgingsplanning voor de toekomst?

Uitdaging aanvaard: Zie hoe Right Management een assessmentprogramma ontwikkelde om werknemers constructieve feedback te bezorgen en de leiders te helpen bij het identificeren van verborgen talenten binnen de organisatie.

P3-LEIDERSCHAPSMODEL

Bestaande methodes voor het identificeren, ontwikkelen en belonen van leiders werken niet zoals het moet; en naar onze mening is het tijd om terug na te denken over wat effectief leiderschap inhoudt en hoe het gemeten wordt.

Het P3-leiderschapsmodel van Right Management is ons standpunt over hoe leiders te identificeren die succesvol zullen zijn in een onzekere en dynamische marktomgeving.

Meer weten over het P3-leiderschapsmodel

 

Explore More of Our Solutions

We are global career experts. With a shared focus on organizational effectiveness, individual development and career management, we help companies and individuals achieve success.

OUTPLACEMENT SERVICES

In België wordt outplacement in het kader van individueel ontslag geregeld via 3 verschillende stelsels : het Algemeen Stelsel, het Subsidiair Stelsel en het Facultatief Stelsel.

LOOPBAANMANAGEMENT

Meer dan 75% van de werkgeners vindt het moeilijk om talent te motiveren en te behouden, de sleutel tot het winnen in de Human Age. Is uw organisatie voorbereid om de concurrentiestrijd voor talent te winnen? Leer hoe een effectieve strategie van loopbaanmanagement voor meer betrokkenheid kan zorgen, de ontwikkeling van werknemers kan aanmoedigen en kan verzekeren dat uw organisatie gezien wordt als een 'employer of choice'.

ORGANISATIE-EFFECTIVITEIT

Talentisme, niet kapitalisme. Portfolio werknemers. De 'uberisatie' van werk. Wendbaarheid via werknemersanalyse. De Human Cloud. Eerst het doel, dan het salaris. Een effectieve organisatie zijn is vandaag de dag een gloednieuw balspel. Right Management kan hulpmiddelen en strategieën voorzien om succesvol te zijn met uw organisatie in de Human Age.