5 uitdagingen die je met on-demand coaching kunt aanpakken


Geplaatst op: Leiderschaps Programma

 

Om in te spelen op de eisen van veranderde markten, blijven organisaties zich aanpassen en verder digitaliseren. Werknemers op alle niveaus staan dan ook voor zwaardere eisen als het gaat om het leveren van prestaties en het aanjagen van organisatiesucces.

Als je daar de toegenomen werkdruk, nieuwe technologieën en op afstand werken aan toevoegt, is het van belang dat organisaties erkennen dat ook managers ondersteuning nodig hebben. Via het on-demand coachingsplatform RightCoach kun je over je uitdagingen sparren met een ervaren coach. Je voert open gesprekken en ontvangt onpartijdige coaching over actuele onderwerpen. Hierdoor maak je sneller stappen naar oplossingen, terwijl je bouwt aan je leiderschapsvaardigheden voor de toekomst. Hier zijn 5 manieren waarop je coach je kan ondersteunen.

 

Effectiever communiceren

Als manager stuit je mogelijk op problemen om goed te blijven communiceren met je team op afstand. Of je teamleden nu worstelen met technologie, of dat er door de toegenomen werkdruk minder tijd is om even bij te praten, het onderhouden van duurzame contacten met werknemers op afstand is een uitdaging.

Met on-demand coaching kun je een sessie met een coach van je keuze plannen binnen een tijdsbestek van slechts 2 uur. Doordat je het onderwerp waarover je in gesprek wilt gaan vooraf kunt selecteren, kun je meteen van start gaan en maximaal rendement uit je tijd halen. Je coach leidt je dan langs je uitdagingen en reikt je directe veranderingen in je stijl van communiceren aan.

 

Veerkracht in je team ontwikkelen

In 2020 ervaarde 40% van de werknemers een vorm van burn-out tijdens de pandemie. Aangezien COVID-19 onze manier van werken blijft beïnvloeden, wekt het geen verbazing dat het risico van een burn-out bij werknemers een bron van zorg voor HR-managers is. Wellicht wil je met je coach sparren over hoe je veerkracht voor zowel jezelf als je medewerkers kunt ontwikkelen.

Je coach kan je helpen om gedrag en strategieën te ontwikkelen waardoor medewerkers beter kunnen omgaan met stress en een burn-out kunnen vermijden. Een veerkrachtig team vraagt ook een veerkrachtige manager. On-demand coaching biedt een ideaal platform om ook aan je persoonlijke veerkracht te werken. Sparren over je ervaringen met iemand van buiten de organisatie en even afstand van je collega’s en de werkdruk om je op jezelf te focussen, kan je ontzettend goed doen – waardoor je in een betere mindset raakt om anderen te ondersteunen en een positief rolmodel te zijn.

 

Op afstand inspireren en motiveren

Met de voortgaande onzekerheden van de pandemie vraag je je misschien af hoe je je team kunt blijven motiveren om optimaal te presteren. Vooral nu onderzoek laat zien dat de werkmotivatie fors daalde als gevolg van de pandemie vorig jaar – denk aan werknemers die worstelen om zich aan te passen aan de realiteit van het thuiswerken. Aangezien het werken op afstand een blijvertje is, is dit een relevant onderwerp om met je coach te bespreken.

De mogelijkheid om een specifieke coach op onderwerp en expertise te selecteren zorgt ervoor dat de ondersteuning en begeleiding tijdens je sessie altijd op maat zijn afgestemd op jouw specifieke vraagstelling. In dit geval kan je coach je bijstaan om manieren te bedenken om je medewerkers weer meer te betrekken bij de ondernemingsdoelstellingen. Je komt op het spoor van de oorzaken van hun gebrek aan motivatie en kunt je managementstijl veranderen om dit te beïnvloeden.

 

Teams op afstand managen

Het meest recente e-Book De Skills Revolution 2.0 van ManpowerGroup laat zien dat 37% van de HR-managers verwacht dat de implementatie van flexibelere werkmodellen in 2021 een organisatorische prioriteit wordt. Dit onderstreept het belang dat managers in staat moeten zijn om de uitdagingen die gepaard gaan met afstandsmanagement te omarmen.

Of je nu in een gespannen relatie met een collega verkeert, worstelt met de werkdruk van je team of wil weten hoe je je mensen kunt ondersteunen met het managen van de afleidingen thuis, de toegang tot een netwerk van gekwalificeerde coaches betekent dat er altijd een deskundige coach beschikbaar is om je vertrouwelijke en objectieve ondersteuning te bieden. Hierdoor kun je beter op je aanpak reflecteren en deze herijken.

 

Strategischer optreden

Misschien ontving je de feedback dat je minder reactief en meer strategisch moet optreden in je denken en aanpak van het werk. Met dringende deadlines en een team dat nog bezig is zich aan te passen aan de gestegen verwachtingen, word je opgeslokt door de dagelijkse beslommeringen en kom je er niet aan toe effectiever vooruit te plannen.

Als dat het geval is, is dit het perfecte moment om even een pas op de plaats te maken en je vervolgstappen te onderzoeken. Of je nu een begin wil maken om meer werk te delegeren naar je team om jezelf wat meer lucht te bezorgen, of regelmatiger begeleiding van je eigen manager nodig hebt, een impactrijke sessie van 30 minuten met je coach verschaft je de helderheid die je nodig hebt om met deze specifieke uitdagingen om te gaan.

On-demand coaching biedt directe ondersteuning bij uitdagingen die leidinggevenden en managers het meeste bezighouden. Met meer dan 30 onderwerpen om uit te kiezen, ondersteunt RightCoach je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je de uitdagingen van nu het hoofd te bieden, terwijl je je vaardigheden voor morgen ontwikkelt.